Faq

Iso-kurk is een afwerkingslaag van 3-4 mm dik die bijdraagt tot het isoleren van de woning. Door de beperkte dikte is dit geen vervanging voor een volwaardig isolatiesysteem.
Iso-kurk kan zowel in combinatie met spouwmuurisolatie als isolatieplaten geplaatst worden en is een aanvulling hierop.
Afhankelijk van de staat van de gevel zijn er verschillende oplossingen voorhanden. Na een plaatsbezoek kan er pas een sluitend advies gegeven worden.
Dit is geen probleem. Indien er afbladdering is, dient er wel eerst een reiniging te gebeuren zodat alle loszittende verdelen verwijderd worden.
Iso-kurk is perfect overschilderbaar. Wij raden een elastische en dampopen verf aan.
Iso-kurk mag gereinigd worden met een hogedrukreiniger of een zacht detergent.
Door de beperkte isolatiewaarde, komt dit niet in aanmerking voor isolatiepremies. Sommige gemeenten geven nog wel renovatiepremies, dit kan u best even bij uw gemeente navragen.
Inderdaad. Na het bespuiten van de gevel blijf je de onderliggende structuur zien. Indien gewenst kan deze wel eerst geëgaliseerd worden alvorens iso-kurk aan te brengen.
Ja, er is een fabrieksgarantie van 10 jaar.
Iso-Kurk kan worden aangebracht op muren en plafonds als akoestische isolator. Iso-Kurk zorgt voor een goede akoestische isolatie zowel resonantie als transmissie.
Wij beschikken over de nodige certificaten volgens de Europese regelgeving. Deze zijn bij ons ter beschikking op aanvraag.
Uiteraard. Enkel onze spuitkurk zal niet voldoende isoleren. We kunnen deze wel aanbrengen over isolatieplaten. Op deze manier bekomen we wel een volwaardige isolatie.
Niet noodzakelijk. Via de offertepagina op deze website kan u ook een foto uploaden of rechtstreeks met je smartphone een foto trekken. Indien je ons dan nog de afmetingen bezorgt kunnen we je snel een prijsindicatie doorsturen.
Wij raden aan de plaatsing door vakmensen te laten doen. Alle onze partners hebben een opleiding genoten en kunnen op die manier een perfect resultaat garanderen. Indien u echter handig bent, kan zo’n opleiding door ons wel georganiseerd worden.
Onze spuitkurk is op bijna elke stabiele ondergrond aan te brengen. Twijfel je of het bij jouw kan? Contacteer ons even voor een vrijblijvend advies.
Ja, Iso-Kurk is uitermate geschikt voor het waterdicht maken van gevels. Spuitkurk wordt in verschillende lagen aangebracht tot en waterdicht membraan, dat de vorm van de gevel naadloos volgt.
Ja, We kunnen steeds een kleur op maat van de klant bekomen. het is echter zo dat spuitkurk een natuurproduct is. Hierdoor kan dit niet op Ral-kleur gemaakt worden. We kunnen de kleur echter wel zeer goed benaderen.
Ja, iso-Kurk bestaat in verschillende korreldiktes.
Ja. Iso-Kurk wordt vaak binnen aangebracht. Als esthetische renovatie of akoestische en themische isolatie. We kunnen Iso-Kurk zelfs uitvlakken waardoor de grove structuur verdwijnt.