Is gevelisolatie geschikt voor alle soorten huizen?

Is gevelisolatie geschikt voor alle soorten huizen?   Je gevel is het grootste en belangrijkste contactoppervlak van je huis met de buitenlucht. Hier ontsnapt namelijk veel warmte in de winter en in de zomer komt er warmte binnen. Een extra beschermlaag is dus zeker welkom! Maar is gevelisolatie geschikt voor alle soorten huizen? Dat vertellen we je hieronder:

De veelzijdigheid van gevelisolatie

Gevelisolatie is een veelzijdige oplossing die geschikt is voor elk type woning. Of je huis nu nieuw of oud, groot of klein is, de juiste soort gevelisolatie biedt aanzienlijke voordelen. Het verbetert niet alleen de thermische efficiëntie van je huis, maar draagt ook bij aan een betere geluidsisolatie en het verhoogt de waarde van je eigendom. Het antwoord luidt dus: ja, gevelisolatie is geschikt voor alle soorten huizen. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Opgelet: het is wel belangrijk dat je je oude gevel op voorhand grondig reinigt zodat er geen vuil meer aanhangt en de isolatie kan aansluiten op de muur. Laat ook scheuren en barsten eerst herstellen en controleer of er geen opstijgend vocht aanwezig is.

Hoe werkt gevelisolatie?

Je gevel laten isoleren is de meest efficiënte manier om je woning een extra beschermlaag te geven tegen koude, vocht of lawaai. De isolatie bedekt de volledige oppervlakte van je gevel. Je merkt meteen een beter binnenklimaat in huis! Gevelisolatie bestaat uit verschillende lagen. Nadat de isolatieplaten geplaatst zijn tegen de gevelsteen, wordt het geveloppervlak perfect egaal en naadloos uitgevlakt met een lijmmortellaag met tussenin een wapeningsnet. Nadat alles droog is, wordt hierop de afwerking met spuitkurk, sierpleister of steenstrips voorzien. Resultaat: je woning is niet enkel goed geïsoleerd, maar krijgt ook een totaal nieuwe look.

Is gevelisolatie geschikt voor jouw huis? Iso-Kurk weet raad!

Vraag je je nog steeds af of jouw woning geschikt is voor gevelisolatie? Contacteer ons voor meer info of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen je project in handen en begeleiden je van het prille begin tot het uiterste einde van de werken.