Wat is de beste keuze: spuitkurk of crepi?

Wat is de beste keuze: spuitkurk of crepi?   Je kan op verschillende manieren je gevel laten afwerken. Twee van de populairste opties: spuitkruk en crepi. Ze hebben elk hun eigen eigenschappen en voordelen, maar welk van de twee is nu de beste keuze?

Wat is spuitkurk?

Spuitkurk is een natuurlijk, duurzaam materiaal dat bestaat uit gemalen kurk dat gemengd wordt met een bindmiddel en onder druk op de gevel wordt gespoten. Het staat bekend om z’n uitstekende thermische en akoestische isolatie-eigenschappen. Spuitkurk is ook waterafstotend, elastisch - wat scheurvorming voorkomt - en duurzaam.

Wat is crepi?

Crepi is een soort pleisterwerk dat voornamelijk wordt gebruikt om een gladde of gestructureerde afwerking aan buitenmuren te geven. Het heeft een uitgebreid palet aan afwerkingsmogelijkheden en kleuren. Crepi kan ook helpen bij het isoleren van de woning, vooral als het wordt gecombineerd met een isolatielaag.

De beste keuze voor jou:

De keuze tussen spuitkurk en crepi hangt af van verschillende factoren:
  • Duurzaamheid Als je waarde hecht aan ecologische materialen is spuitkurk een uitstekende keuze. Het is een natuurproduct dat bijdraagt aan een lagere CO2-voetafdruk.
  • Isolatiewaarde Beide materialen zijn perfect te combineren met isolatie, maar spuitkurk heeft een lichte voorsprong vanwege z’n natuurlijke thermische isolatie-eigenschappen en ademend vermogen.
  • Esthetiek Je keuze kan ook afhangen van de uitstraling die je wil. Bij crepi heb je een grote keuze aan afwerkingen en het geeft een modernere look, terwijl je met spuitkurk eerder een natuurlijker en unieker uitzicht krijgt.
  • Kosten De kosten variëren afhankelijk van de specificaties van het project. Over het algemeen is spuitkurk een investering op de lange termijn vanwege z’n duurzaamheid en isolerende eigenschappen.

Spuitkurk of crepi? Iso-Kurk weet raad!

De keuze tussen spuitkurk en crepi hangt af van je persoonlijke voorkeuren, de specifieke eisen van je woning en je budget. Beide opties hebben hun unieke voordelen, dus overweeg zorgvuldig wat het best bij je past. Heb je hier goede raad bij nodig? Contacteer ons gerust en wij geven je advies op maat. Of vraag vrijblijvend een offerte aan, dan weet je meteen wat het kostenplaatje is.