Buitenmuren laten isoleren: de prijs per m2

Buitenmuren laten isoleren: de prijs per m2   Je buitenmuren laten isoleren is een effectieve manier om de energie-efficiëntie van je woning te verbeteren en je energiekosten te verlagen. Maar wat zou het je kosten? In deze blog duiken we in de factoren die de prijs per vierkante meter beïnvloeden en hoe wij jou helpen met een kosteneffectieve oplossing.

Prijsbepalende factoren

De kosten voor het isoleren van je buitenmuur hangen af van verschillende factoren:
  • Type isolatiemateriaal De keuze van isolatiemateriaal (zoals EPS, XPS of minerale wol) heeft een grote invloed op de prijs. Elk materiaal heeft zijn eigen prijskaartje en isolatiewaarde.
  • Dikte van de isolatie Over het algemeen geldt: hoe dikker de isolatielaag, hoe hoger de kosten. Maar weet wel dat een dikkere laag ook zorgt voor een betere isolatie en je dus meer energie bespaart.
  • Afwerking De kosten variëren ook afhankelijk van de afwerking van de buitenmuur die jij kiest na isolatie. Dat kan sierpleister zijn, maar ook spuitkurk, steenstrips of schilderwerken.
  • Complexiteit van het project De toegankelijkheid van de buitenmuur en de aanwezigheid van architecturale elementen (zoals ramen, deuren, en hoekjes) kunnen de totale kosten beïnvloeden.

Gerichte prijs voor je buitenmuurisolatie in 1 minuut!

Het zou natuurlijk handig zijn om op voorhand te weten hoeveel je moet betalen om je buitenmuur te laten isoleren. Wel, bij Iso-Kurk ontwikkelden we een handige prijssimulator. Hiermee krijg jij in een mum van tijd een prijsschatting in je mailbox. Het enige dat jij moet doen? 9 eenvoudige vragen beantwoorden!

Voordelen van buitenmuurisolatie

Je buitenmuur isoleren biedt tal van voordelen die zowel het wooncomfort als de energie-efficiëntie van je huis ten goede komen:
  • Energiebesparing Door warmteverlies in de winter en warmtetoename in de zomer te verminderen, heb je minder verwarming en verkoeling nodig.
  • Verhoogd wooncomfort Buitenmuurisolatie zorgt voor een stabielere binnentemperatuur, waardoor je huis comfortabeler is om in te wonen, ongeacht het seizoen.
  • Geluidsisolatie Naast thermische isolatie biedt het isoleren van buitenmuren ook een betere geluidsisolatie, wat bijdraagt aan een rustigere en stillere woonomgeving.
  • Bescherming tegen vocht Goed aangebrachte buitenmuurisolatie zorgt voor een drogere en gezondere leefomgeving, daardoor is de kans op vochtproblemen een pak kleiner.
  • Hogere waarde van je woning Door je huis energie-efficiënter te maken, verhoog je niet alleen de waarde van je woning op de vastgoedmarkt, maar maak je het ook aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Contacteer ons met al je isolatievragen

Natuurlijk willen we jouw ideeën graag meer in detail horen, zodat we de richtprijs nog nauwkeuriger kunnen inschatten. Heb je hier toch nog vragen over? Contacteer ons voor meer info of vraag vrijblijvend een offerte aan.