Hoeveel kost een gevelrenovatie per m2?

Hoeveel kost een gevelrenovatie per m2?   De kosten voor een gevelrenovatie aan je woning hangen af van verschillende factoren: het materiaal dat je kiest, de omvang van de renovatie, of je isolatie wil of niet … Wij sommen graag op wat de kost kan beïnvloeden én hoe je zelf de prijs berekent in minder dan 1 minuut!

Wat bepaalt de kost van een gevelrenovatie per m2?

1. Type gevelwerken

De kosten variëren sterk afhankelijk van de aard van de werken. Je gevel enkel laten reinigen kost natuurlijk minder dan een uitgebreide renovatie met isolatie.

2. Materiaalkosten

Deze kosten zijn afhankelijk van het gekozen materiaal voor de renovatie. Heeft je vakman bijvoorbeeld enkel een hogedrukreiniger nodig of ook metselmortel om stenen te vervangen? Weet dat materiaalkosten ongeveer 35% van de totale renovatiekosten vormen.

3. Arbeidskosten

Arbeidskosten bedragen ongeveer 50% van de totale kosten en variëren afhankelijk van de omvang en complexiteit van de werken. Hier geldt ook: hoe groter de omvang van de werken, hoe meer je betaalt aan je vakman.

4. Voorbereidende werkzaamheden en afwerking

Voorbereidende werkzaamheden, zoals de oude gevelbekleding vlak maken of verwijderen, zijn ook belangrijke kostenfactoren. En zodra je gevel gerenoveerd is, moet hij natuurlijk correct afgewerkt worden zodat alles er mooi uitziet en extra lang meegaat.

Bereken de prijs voor je gevelrenovatie in 1 minuut!

Bij Iso-Kurk ontwikkelden we een handige prijssimulator. Jij beantwoordt 9 eenvoudige vragen en wij krijg een duidelijk beeld over wat er precies nodig is voor jouw toekomstige gevelbekleding. Een paar seconden later krijg je een prijsschattig voor jouw gevelrenovatie in je mailbox.

Contacteer ons met al je gevelvragen

Natuurlijk willen we jouw ideeën graag meer in detail horen, zodat we de richtprijs nog nauwkeuriger kunnen inschatten. Heb je hier nog vragen over? Contacteer ons voor meer info of vraag vrijblijvend een offerte aan.