Hoe herstel je scheuren in je gevel?

Scheuren in je gevel, hoe te herstellen?   Scheur in je gevel opgemerkt? Dat ziet er niet alleen onfraai uit, het kan ook leiden tot grotere complicaties zoals vochtinfiltratie of stabiliteitsproblemen. Ontdek meteen hoe je zo’n scheuren het best herstelt.  

Daarom moet je scheuren in je gevel herstellen

Scheuren in crepi of sierpleister moet je zo snel mogelijk aanpakken om verdere schade aan je gevel te voorkomen. Naast het visuele aspect kunnen deze scheuren de weg vrijmaken voor vocht, wat op termijn leidt tot ernstige structurele problemen. Wacht dus niet langer en laat zelfs de kleinste scheur meteen nakijken door een professional.  

Zo ga je te werk

Voordat je begint met de scheuren te herstellen, is het essentieel om te achterhalen wat de oorzaak is. Kleine, verticale scheurtjes zijn vaak het resultaat van krimp en zijn meestal niet schadelijk. Grotere, horizontale of diagonale scheuren kunnen daarentegen duiden op funderingsproblemen of verzakking. Een professionele inspectie door een ervaren vakman is daarom altijd de eerste stap, zo voorkom je dat de scheuren niet blijven terugkomen.

Kleine scheuren herstellen

Kleine scheuren in crepi of sierpleister kan een vakman relatief eenvoudig repareren. Dit gebeurt meestal door de scheuren te vullen met een speciaal daarvoor bestemde waterdichte pasta, gevolgd door een behandeling met vochtwerende verf om verdere schade te voorkomen.

Grote scheuren herstellen

Is er zware schade aan je gevel? Dan is een structurele reparatie met nieuwe gevelbekleding noodzakelijk. Na het oplossen van deze fundamentele problemen kan je de gevel laten vernieuwen, bijvoorbeeld door opnieuw crepi of sierpleister aan te brengen. Crepi biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding, gaat lang mee én je bespaart extra op je energiefactuur omdat het voor isolatie van je buitengevel zorgt.  

Schakel een professional in

Als je een ervaren klusser bent, is het mogelijk om zelf de scheuren in je gevel te herstellen. Maar wij raden aan om dit door een professional te laten doen. Een vakman identificeert niet alleen de oorzaak van de scheuren, maar weet ook wat de meest geschikte reparatiemethode is. Zo voorkom je dat de problemen blijven terugkeren. Contacteer ons gerust voor meer info of vraag vrijblijvend een offerte aan.