Gevelrenovatie met crepi: wat zijn de mogelijkheden?

Gevelrenovatie met crepi: wat zijn de mogelijkheden?   Is je gevel aan renovatie toe? Dan is het een slimme keuze om te gaan voor een bepleistering van crepi. Het geeft je woning niet alleen een frisse look, het biedt ook tal van voordelen. Wij leggen graag uit wat die precies zijn en welke opties je hebt.

De 3 grootste voordelen

1. Makkelijk te combineren met isolatie

Crepi is perfect te combineren met gevelisolatie, waardoor je woning er niet alleen beter uitziet, maar ook energie-efficiënter wordt. Isoleren van buitenaf is trouwens een stuk eenvoudiger dan langs binnen, want je verliest geen ruimte en er zijn geen breekwerken nodig.

2. Betere bescherming van je gevel

Wanneer je gevel bepleisterd werd met crepi én geïsoleerd is, is hij goed beschermd tegen hevige weersomstandigheden. Ook voorkomt het vochtproblemen en doet het je gevel er lange tijd als nieuw uitzien.

3. Hogere waarde van je woning

Je woning ziet er gloednieuw uit en de EPC-waarde is een pak beter. Resultaat? De waarde van je woning stijgt en je kan dus een hogere prijs vragen wanneer je wil verkopen. Het is de investering dus meer dan waard!

Keuze uit 2 soorten

Kies je voor crepi? Dan heb je 2 opties: kunstharspleister en minerale sierpleister. Beide materialen hebben zo hun eigen voordelen:
  • Kunstharspleister Een flexibel en duurzaam materiaal, ideaal om te combineren met isolatie. Omdat het zo elastisch is, is het bestand tegen krassen, scheuren, vuil en vocht, waardoor het een langdurige bescherming biedt aan je gevel.
  • Minerale Sierpleister Deze mengeling van zand, kalk en cement zorgt voor een mooie, natuurlijke uitstraling. Het is bijzonder dampopen en waterafstotend, maar iets gevoeliger voor scheurvorming. Ideaal om oneffenheden mee weg te werken!

Gevelrenovatie met crepi? Iso-Kurk staat paraat!

Crepi is een uitstekende optie voor iedereen die zijn voorgevel wil renoveren. Of je nu kiest voor kunsthars- of minerale sierpleister, de experts van Iso-Kurk nemen je project in handen en begeleiden je van begin tot einde. Neem contact op met ons op voor professioneel advies op maat of vraag vrijblijvend een offerte aan.