Faq

spuitkurk is een afwerkingslaag van 3-4 mm dik die bijdraagt tot het isoleren van de woning. Door de beperkte dikte is dit geen vervanging voor een volwaardig isolatiesysteem.
Spuitkurk kan zowel in combinatie met spouwmuurisolatie als isolatieplaten geplaatst worden en is een aanvulling hierop.
Afhankelijk van de staat van de gevel zijn er verschillende oplossingen voorhanden. Na een plaatsbezoek kan er pas een sluitend advies gegeven worden.
Dit is geen probleem. Indien er afbladdering is, dient er wel eerst een reiniging te gebeuren zodat alle loszittende verdelen verwijderd worden.
Iso-kurk is perfect overschilderbaar. Wij raden een elastische en dampopen verf aan.
Spuikurk van iso-kurk mag gereinigd worden met een hogedrukreiniger op beperkte druk of een milt detergent.
Door de beperkte isolatiewaarde, komt dit niet in aanmerking voor isolatiepremies. Sommige gemeenten geven nog wel renovatiepremies, dit kan u best even bij uw gemeente navragen.

Kiest u voor een renovatie met isolatieplaten kan het wel zijn dat u in aanmerking komt voor de premie.

Inderdaad. Na het bespuiten van de gevel blijf je de onderliggende structuur zien. Indien gewenst kan deze wel eerst geëgaliseerd worden alvorens spuitkurk aan te brengen.
Ja, er is een fabrieksgarantie van 10 jaar.
Spuikurk van Iso-Kurk kan worden aangebracht op muren en plafonds als akoestische isolator. Spuikurk van Iso-Kurk zorgt voor een goede akoestische isolatie zowel door resonantie als door transmissie.
Wij beschikken over de nodige certificaten volgens de Europese regelgeving. Deze zijn bij ons ter beschikking op aanvraag.
Uiteraard. Enkel onze spuitkurk zal niet voldoende isoleren. We kunnen deze wel aanbrengen over isolatieplaten. Op deze manier bekomen we wel een volwaardige isolatie.
Niet noodzakelijk. Via de offertepagina op deze website kan u ook een foto uploaden of rechtstreeks met je smartphone een foto trekken. Indien je ons dan nog de afmetingen bezorgt kunnen we je snel een prijsindicatie doorsturen.
Wij raden aan de plaatsing door vakmensen te laten doen. Bent u zelf professional, kan u ons steeds contacteren voor een opleiding spuitkurk plaatsen zodat je zelf aan de slag kan.
Onze spuitkurk is op bijna elke stabiele ondergrond aan te brengen. Twijfel je of het bij jouw kan? Contacteer ons even voor een vrijblijvend advies.
Ja, Spuitkurk is een vochtwerend membraan. Door het vochtafstotende karakter van kurk is het uitermate geschikt voor het bekleden van gevels.
Ja, We kunnen steeds een kleur op maat van de klant bekomen. het is echter zo dat spuitkurk een natuurproduct is. Hierdoor kan dit niet op Ral-kleur gemaakt worden. We kunnen de kleur echter wel zeer goed benaderen.
Ja, spuitkurk bestaat in verschillende korreldiktes.
Ja. spuitkurk wordt vaak binnen aangebracht. Als esthetische renovatie of akoestische en themische isolatie.