Zijn er subsidies of premies beschikbaar voor gevelisolatie of -renovatie?

Zijn er subsidies of premies beschikbaar voor gevelisolatie of -renovatie?   Wil jij je woning energiezuiniger maken met gevelisolatie of -renovatie? Goed nieuws! Er bestaan verschillende premies die het je een pak voordeliger maken. We sommen de 4 belangrijkste voor je op.

Mijn VerbouwPremie

De Mijn VerbouwPremie is een samenvoeging van eerdere renovatie- en energiepremies, en is gericht op een breed scala aan buitenmuurwerken, inclusief gevelisolatie. Of je nu je spouwmuur navult, nieuwe isolatie aanbrengt, of asbesthoudende gevelbekleding verwijdert, deze premie biedt ondersteuning op heel wat vlakken. De premie is afhankelijk van je inkomenscategorie en kan oplopen tot wel 50% van je investering. Hier vind je een overzicht van alle gevelpremies.

Totaalrenovatiebonus

De Totaalrenovatiebonus beloont huiseigenaren die meerdere energiebesparende verbeteringen doorvoeren binnen een periode van 5 jaar. Door te investeren in minstens 3 maatregelen, waaronder ook gevelisolatie, kan je aanspraak maken op deze bonus. Het bedrag hangt af van het aantal uitgevoerde ingrepen, wat je totale besparing dus aanzienlijk kan verhogen. De website van de Vlaamse overheid vertelt je hoeveel je per investering kan verdienen.

EPC-labelpremie

Voor huizen die een toonbare verbetering in hun EPC-label behalen na renovatie, is de EPC-labelpremie beschikbaar. De premies variëren van € 2.500 tot € 5.000, afhankelijk van het behaalde energielabel. Goed om te weten: vanaf 2023 geldt een renovatieverplichting. Kocht je een bestaande woning met EPC-certificaat van E of F? Dan moet je binnen de 5 jaar verplicht renoveren tot minstend EPC-label D. Deze premie komt dus goed van pas!

Verlaagd btw-tarief

Een extra financiële stimulans is het verlaagde btw-tarief van 6% (in plaats van 21%) voor gevelrenovatie- en isolatiewerken aan privéwoningen ouder dan 10 jaar. Dit voordeel levert aanzienlijke besparingen op op de arbeids- en materiaalkosten.

Vragen over de soorten premies voor gevelisolatie of -renovatie? Iso-Kurk weet raad!

Onze experts staan voor je klaar en helpen je graag verder met al je vragen over deze premies. Zo ben jij steeds zeker van de meest geschikte oplossing. Neem gerust contact met ons op voor meer info of vraag vrijblijvend een offerte aan. Tot binnenkort!